Privacybeleid

Wie zijn we

Je kunt hier alles lezen over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld, bewaard en verwerkt. Ook jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je hier gebruik van kunt maken kun je hier vinden. Deze privacyverklaring is van toepassing op alle bezoekers van deze website. Indien je niet akkoord bent met deze privacyverklaring, dien je de website te verlaten.

Lactosevrij-shop.nl (Lactose Free & Gifts) behoudt zich het recht voor deze privacyverklaring aan te passen. Om op de hoogte te blijven kun je daarom het beste regelmatig de verklaring raadplegen. De huidige privacyverklaring is het laatst bijgewerkt op 24 mei 2018.Lactose Free & Gifts is gevestigd aan Sint Plechelmuspad 7, 5645 EH Eindhoven, Nederland en ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 62941720 en is verantwoordelijk voor de verwerking van de persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.
Annemiek Meulenbroeks is de beheerder van de persoonsgegevens en is bereikbaar via het algemene mailadres: info@lactosevrij-shop.nl

Ons website-adres is: https://lactosevrij-shop.nl.

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

Lactose Free & Gifts verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van de webshop Lactosevrij-shop.nl en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt bijvoorbeeld door het invullen van een contactformulier. Bij het invullen van het formulier wordt je naam en e-mailadres gevraagd om contact met je op te kunnen nemen. Bij het plaatsen van een bestelling worden behalve je naam en e-mailadres ook je adresgegevens en telefoonnummer gevraagd. Dit is nodig om je bestelling te kunnen versturen. Je bankgegevens (rekeningnummer en tenaamstelling) worden gevraagd en gebruikt voor de betaling. Tevens worden je naam en adresgegevens verwerkt om aan onze wettelijke verplichting te kunnen voldoen, zoals de belastingaangifte. We bewaren je gegevens zo kort mogelijk, uitgaande van de wettelijke bewaarplicht. Je kunt op onze website een account aanmaken. Deze blijft actief zolang jij dit wil of tot dit technisch niet meer mogelijk is. Enkele gegevens gebruiken we om omzet etc. te meten, hiervoor gebruiken we geen gegevens die naar jou te herleiden zijn. Wil je de hiervoor genoemde persoonsgegevens niet verstrekken, dan kunnen we geen diensten aan jou leveren. Je kunt eventuele nadelige gevolgen hiervan niet bij ons reclameren

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijk cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Dit cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaart. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht. Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

We verzamelen en bewaren zo min mogelijk gegevens van je. Daarom kunnen we ook niet controleren of degene die de bestelling plaatst de eigenaar is van de betaalrekening, of hoe welke leeftijd diegene heeft. Het is niet onze intentie om gegevens van minderjarigen te verzamelen zonder toestemming van ouders/voogd. Is dit wel gebeurd, dan verzoeken we je contact op te nemen via info@lactosevrij-shop.nl. We kunnen wel zien wat je in de winkelmand stopt, ook als je uiteindelijk je bestelling annuleert.

Andere websites

Het kan zo zijn dat deze website links bevat naar andere websites die niet worden beheerd en/of eigendom zijn van Lactose Free & Gifts. Indien je door het klikken op deze link op een andere website terecht bent gekomen, geldt de privacyverklaring van de desbetreffende website. Lactose Free & Gifts is op geen enkele manier aansprakelijk of verantwoordelijk voor die website of voor de privacyverklaring op die website. We raden je aan bij bezoek van de website de privacyverklaring goed door te lezen, voordat je verder gaat op die website.

Hoe en hoe lang we jouw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Van jouw persoonsgegevens bestaat een fysieke kopie van jouw factuur, deze wordt bewaard op de hiervoor bestemde plek. Je gegevens worden online via bovengenoemde derden, en in een offline boekhoudprogramma (PSU) bewaard. De gegevens die door derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bepaalde software/websites. Op deze software/websites zal alleen ingelogd worden vanuit een aangewezen computer zodat jouw gegevens niet per ongeluk door anderen ingezien kunnen worden.

Welke rechten je hebt over je data

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden.

Je hebt dus het recht om jouw persoonsgegevens die we bewaren in te zien, aan te passen of te verwijderen. Ook heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Lactose Free & Gifts.

Je kunt je verzoek tot inzage, aanpassen, verwijderen, gegevensoverdracht, verzoek tot intrekking of bezwaar op verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@lactosevrij-shop.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen we je om een identificatie bewijs (kopie id/paspoort). Voor meer informatie hoe je deze het beste kunt maken: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identiteitsfraude/vraag-en-antwoord/veilige-kopie-identiteitsbewijs
We reageren zo snel mogelijk, maar binnen 4 weken, op jouw verzoek.

Ook willen we je er op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit kan via: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Met wie delen we je gegevens?

Lactose Free & Gifts deelt jouw persoonsgegevens uitsluitend met derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Jouw gegevens worden verwerkt door de bedrijven die zorgdragen voor de betaling/verzending van je bestelling en de webhosting.

  • Bset Media: hosting van de website
  • ParcelPro: verzending van de pakketten
  • Mollie Payments: verwerken van je betaling
  • WordPress en plugins (WooCommerce, YITH, WooCommerce PDF invoices & packing slips): website

Met bovenstaande bedrijven sluiten wij een verwerkersovereenkomst om voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens te kunnen zorgen. Je gegevens worden met zorg behandeld en zullen niet openbaar worden gemaakt of doorverkocht aan derden.

Als jij denkt dat jouw gegevens onvoldoende beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via info@lactosevrij-shop.nl

Jouw bezoek aan onze website wordt beveiligd door een SSL certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met Lactosevrij-shop.nl beveiligd is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url.